Archive for the ‘Koraller’ Category

Lille opdatering.

Thursday, November 25th, 2010

Det er efterhånden længe siden jeg har lavet et indlæg om akvariet.

Hvis man lige ser bort fra de massive mængder af caulerpa alger der er ved at overtage akvariet, så går det faktisk rigtigt godt.

Siden sidste indlæg, har jeg købt en del forskellige koraller, en anemone, to klovnfisk og en gul kirurg.

Den gule kirurg er udelukkende købt i håbet om at den vil tage sig lidt at alle algerne, da den normalt skal have meget mere svømmeplads. Så jeg har købt en lille, og så må den videre til et andet akvarium når den er for stor, eller algerne er væk.

25-11-2010

25-11-2010

Forårs update..

Sunday, May 16th, 2010

Så er det vist ved at være tid, til en forårs update. Det er efterhånden ved at være nogle måneder siden sidste indlæg. Men i det store hele kører akvariet faktisk udemærket.

Det har passe sig selv i en periode, da jeg har været på en 3 ugers tur til Indien. Her kom der nogen  og fyldte osmosevand på et par gange, ellers blev der ikke gjort noget ved akvariet.

Korallerne trives, og er vokset. Væksten er dog gået i stå, nu hvor der ikke er skiftet vand og tilført Balling i et stykke tid. Men de kommer snart igang igen.

Muslingerne trives også, og er vokset tydeligt.

Jeg har desværre mistet min Gobiodon okinawae og den ene dannebrogsreje. Hvorfor ved jeg ikke, men alt andet virker til at trives.

Der har  desværre bredt sig en del Calupuerla alger imens jeg har været væk, dem er jeg så småt ved at fjerne igen manuelt. Men det er ikke nemt.

Her er et helhedsbillede, af akvariet som det ser ud i dag.

16. Maj 2010

16. Maj 2010

Der er begyndt at komme en del kalkalger på baggrunden, men jeg vil lade dem gro. Det er desværre for besværligt at skrabe baggrunden ren, unde at knække koraller.

En sørgelig historie…

Sunday, February 14th, 2010

Min flotte nye grønne Favia blev desværre meget medtaget, efter et par dage i akvariet. Hvad det skyldes ved jeg endnu ikke. Det kan skyldes flere ting, infektion pga. stress, kemisk krig med andre koraller eller en krabber der har spist af den.

Dagen efter korallen kom i akvariet, stadig fin.

Grøn Favia

Grøn Favia

2 dage efter, nu er der synligt noget galt.

Syg Favia Sp.

Syg Favia Sp.

3. dagen. Nu er korallen meget medtaget. Et stort område er helt dødt.

Meget medtaget Favia Sp.

Meget medtaget Favia Sp.

På 4. dage besluttede jeg at tage korallen op, for at lave nogle fragmenter af de raske steder på korallen. I håbet om at sygdommen ikke havde bredt sig til hele korallen.

Klar til fragmentering af Favia.

Klar til fragmentering af Favia.

Sørgeligt syn....

Sørgeligt syn....

Det lykkedes med lidt vold og en skruetrækker at få et stort samt nogle mindre stykker af, som så friske ud.

Favia Fragmenter

Favia Fragmenter

Nu håber jeg blot at nogle af fragmenterne klarer det, så de kan vokse sig store og flotte.

Jeg fandt desuden denne krabbe, i en lille hule under korallen. Den kan måske være synderen, men jeg har min tvivl. Den er under alle omstændigheder ude af akvariet.

Hitchicker krabbe.

Hitchicker krabbe.